Mario's Biografie

 

Mijn naam is: Mario Kremers.

 

De oorsprong van de familie Kremers vinden we in het kleine dorpje Mill. De geboorteplaats van mijn vader Cor. In dit dorp staat onze familie wel bekend als "de Moss".

 

Hoe zit dat:

 

Mijn overgrootvader werkte als knecht bij een boer met de naam Maassen. Hij was in het Brabants dus een knecht van Moasse of ook wel, “Hij is dur enne van de Moss.” Omdat je hier in Mill diverse families Kremers had, hadden ze allemaal wel een bijnaam. De ene noemde men zoad, de ander bakhuus en weer andere de kriele. Onze familie Kremers bleef men dus de Moss noemen om zo aan te geven over welke familie Kremers men het had.

 

Het was dus in mijn jonge jaren heel vaak richting dit kleine dorpje. Het was niet altijd even leuk als je familie zo ver weg woont, maar de momenten met de hele familie zal ik nooit vergeten. De verjaardagen van Oma en Opa, een vol huis waar veel gezongen werd. Ik had nog nooit zoveel friet gehaald. Een hele auto vol dozen en daarna met z'n allen eten!

Opa nam ook altijd de tijd voor mij, samen bouwen met de blokken, liefs een kermis attractie die als dak de zakdoek van opa mocht gebruiken. Samen met opa het kalf te drinken geven. Wel even wennen zo met je hand de melk geven in een emmer.

Maar ook de bezoekjes naar de ooms en tantes waren altijd heel gezellig. Of ze nu klein woonde of op een grote boerderij.

 

In Mill wonen nog steeds veel neven en nichten van mij. Een van de bekende is Corné Kremers. Hij heeft heel lang een radio-programma bij de lokale omroep gehad met de naam: Moss-time. Als ik nu door Mill rijd dan komen de herinneringen vanzelf naar boven.

 

Ik ben geboren op 4 oktober 1967 in Roermond.

 

Zo rond mijn derde verjaardag verhuisde ik samen met mijn ouders naar Tegelen. Hier kreeg ik een zus Ingrid. Hier ben ik naar de Lagere School gegaan en heb hier ook mijn MAVO diploma gehaald. Na de Mavo ben ik doorgegaan naar de MTS in Venlo, waar ik de opleiding tot Werktuigbouwkundige heb gevolgd. Hierna volgde Militaire Dienst. Als eerste ben ik opgeleid op de Kazerne in Amersfoort waarna ik ben overgeplaatst naar Oranje Kazerne in Arnhem. Na de militaire dienst ben ik gaan werken bij de Firma Mead Coated Board Venlo. Na eerst ploegleider te zijn geweest werk ik nu op het bedrijfsbureau en ben verantwoordelijk voor de planning van de machine. De Firma Mead fuseerde met Westvaco en hete vanaf die tijd Meadwestvaco, of te wel MWV. Enkele jaren later kwam er weer een fusie om de hoek kijken en sinds enkele jaren is de naam verandert in Westrock!

Tijdens het uitvoeren van mijn hobbie bij de lokale omroep, kwam ik in aanraking met het medium tv. Dit heeft met altijd geïntegreerd en nooit meer los gelaten.

 

Ik ben veel bezig met beeld en de verwerking hiervan.

 

Zoek je hulp, dan kan ik proberen je te helpen!

Mijn verdere hobby's zijn:

 

Toneel spelen:

 

Ik doe dit binnen de toneelclub van Wanssum ('t is WAT), de Kiendermerge in Wanssum, en eens in de 5 jaar bij de Passiespelen in Tegelen.

 

'T is Wat is de toneelclub van Wanssum. Ik ben sinds de oprichting lid en heb al veel toneelstukken met hun mogen spelen. Verder regisseer ik ook zowel het volwassentoneel als het Jeugdtoneel in Wanssum. Een erg leuke hobby, omdat je er altijd iets van jezelf kunt in stoppen.

 

De Kiendermerge is een initiatief van enkele jonge mensen uit Wanssum die op carnavals dinsdag met een toneelstuk de kinderen van Wanssum ammuseren.

 

De Passiespelen is buiten dat ik hier graag in meespeel, ook op een ander gebied een hobby. Ik verzamel alles wat te maken heeft met dit openlucht theaterspel, welke al sinds 1931 in Tegelen wordt opgevoerd. Van krantenknipsels tot boekjes, televisieopnames en wat er dan maar ook verschijnt. Ik heb ook een eigen site: www.passiespeler.nl. Hier kun je veel informatie terug vinden van de Passiespelen en wordt ook door veel medespelers in het seizoen gevolgd, daar ik hierop, al 3 seizoenen, een dagboek bij hou van wat er allemaal gebeurt. Verder zit ik als bestuurslid in de V.M.P. (de vereniging medewerkers passiespelen)

Andere bezigheden zijn/waren:

 

•Verkeersregelaar

•EHBO (+ Burgerhulpverlener)

•Bouwen van de Website van Cv. de Wiendbuul en KVWWG

•Foto's en Video-opnames maken

•Zo af en toe een dj op een feestje