Mario in beeld

Al jaren staat Mario bekend van met maken van beelden.

 

In de tijd dat de lokale Omroep in Tegelen van start ging raakte ik in aanraking met het medium tv. In deze tijd was de pc nog niet zo ingevoerd dan nu. Voor de SLOT maakte ik opnames met een camera met daaraan vast een losse recorder. Loodzwaar was het om deze spullen elke keer mee te nemen als we weer een item moeste draaien. Zo herinner ik me dat ik samen met Maurice Ambaum de dansgarde van de Boereroad van Tegelen mocht begeleiden naar Munchen.

Het geschouw met de zware apparatuur voel ik nog steed in mijn handen...

De montages van de items werden gedaan in de studio van de locale fotograaf. We waren, als de studio vrij was, in de gelegenheid om te werken aan weer een nieuw tv journaal. Dit liep heel vaak uit tot in de late uurtjes. Eerst op U-matic, een 1 machine montage. Daarna op MII in een 2 machine montage.

 

Vooral door deze tijd heeft het medium tv mij nooit meer los gelaten.

 

Doordat de groep steeds kleiner werd was het maken van tv-uitzendingen op de duur niet meer haalbaar en werd de stekker eruit getrokken.

 

Wel hielp ik mee met de meercamera producties van de omroep. Ook voor het bedrijf waar we mochten monteren werd ik regelmatig gevraagd om mee te helpen bij het maken van opnames. Zowel met 1 als met meerdere camera's

Jaren lang werd het wat rustiger tot er bij Omroep Venray de roep om het maken van tv uitzendingen kwam. Ik schafte mijn eerste semi-proffesionele camera aan en starte met het maken van opnames voor het journaal.

 

Nadat ik de mogelijkheden van Pinnacle volledig had uitgemolken, ging ik op zoek naar een programma welke aan al mijn eisen voldeed. De keus viel op Sony Vegas Pro.

 

Dit programma voor het maken van montages kan ook perfect worden ingezet voor het draaien van een meer camera productie.

Nadat ik enkele jaren voor Omroep Venray met de camera Venray en omgeving onveilig gemaakt had, maakt ik de overstap naar Peel en maas tv.

 

Al was de werkwijze op vele fronten het zelfde als bij de lokale omroep, waren er toch enkele aanpassingen nodig. Zo werd ik bijgeschoold in "After Effects" een programma voor het maken van onder titels.

 

Dit kwam mij erg goed uit, want deze effecten zou ik goed kunnen gebruiken voor alle ander montages.

Naast al mijn omroep werkzaamheden werd ik ook geraagd voor met maken van beeldopnames op anderen plekken.

 

Ik mag dan wel zeggen dat er heel wat mensen zich voor mijn camera's het "Ja" woord hebben gegeven.

Ook maak ik filmpjes voor bedrijven en verenigingen.

 

Tegenwoordig ben ik in het bezit van meerdere camera's waarbij de sony FDR-AX1

toch wel het pronkstuk is. Ik kan nu zelfs opnemen in 4K.

 

Wil je een idee krijgen wat je zou kunnen verwachten, neem dan een kijkje hier beneden:

Nieuw Kanaal:

Oud Kanaal:

Naast het maken van beeldopnames kunt u bij mij ook terecht voor het overzetten van u oude videobanden naar een digitaal medium.

 

Ook kunnen wij zorg dragen voor het in veelvoud copieren van uw cd of dvd schijfjes.